Subsidie sedumdak in Leeuwarden

Bent u geïnteresseerd in de subsidiemogelijkheden voor groene daken in uw woonplaats Leeuwarden? Laat u adviseren met een vrijblijvende subsidiecheck. We staan klaar om u van informatie te voorzien!

Subsidiecheck aanvragen
NatureGreen onderhoudt directe samenwerkingsverbanden met vooraanstaande banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Leeuwarden

U hebt de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen voor de aanschaf van uw groene dak in Leeuwarden. De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Heerenveen.

Het is (nog) niet bekend wanneer deze subsidie van start gaat / is gegaan. De datum waarop de de gemeente Heerenveen stopt met het verstrekken van deze subsidie, is nog niet bekend.

U kunt nog vragen hebben, zoals of er nog subsidie beschikbaar is en welk sedumdak het meest geschikt is voor uw situatie en of u daarmee ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Leeuwarden kunt voldoen.

Wanneer u onze subsidiecheck invult, zal één van onze groendakadviseurs u vrijblijvend kunnen adviseren over de mogelijkheden voor uw groendak en de subsidie.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 10.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

De gemeente Heerenveen dekt maximaal 50% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Er is geen vastgesteld maximumbedrag aan subsidie per m², wat betekent dat u de mogelijkheid hebt om te profiteren van alle beschikbare ondersteuning op basis van de specifieke kenmerken van jouw groendak.

Projecten regio Leeuwarden

Onderstaande projecten zijn een selectie van onze projecten die we recent hebben mogen uitvoeren in uw provincie Fryslân.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Leeuwarden

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Heerenveen streeft ernaar om in Leeuwarden de omgeving te verrijken door deze groener te maken. Dit is waarom ze een minimale oppervlakte eisen van 6 m² voor subsidie van sedumdaken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 25 liter liter water per m² kunnen opslaan in Leeuwarden om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze subsidievoorwaarde wordt gesteld, omdat een grotere wateropslagcapaciteit van sedumdaken de belasting op het riool verminderd, vooral wanneer het hard regent. De mogelijkheid om groene daken veel water op te laten slaan, helpt ook bij een goed watermanagement en voldoende water voor de planten op uw groendak.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamhedenDeze deadline helpt de gemeente Heerenveen de subsidieaanvragen op een ordelijke en efficiënte manier in behandeling te nemen. Bovendien zorgt deze deadline ervoor dat de subsidies rechtmatig kunnen worden toegekend. Als laatst zorgt een transparante en duidelijke aanvraagtermijn ervoor dat subsidieaanvragers gelijke kansen hebben op de toekenning van de subsidie.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Heerenveen.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken leveren veel voordelen op. Groene daken bieden in de eerste plaats het voordeel van regenwaterretentie, wat overstromingen vermindert en de druk op de riolering vermindert. Sedumdaken hebben daarnaast ook een isolerende werking, wat betekent dat het binnen in de zomer koeler is en in de winter warmer blijft.

Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Sedumdaken zorgen als vierde ook voor vergroening van de leefomgeving.

Groene daken bieden als laatst ook voedsel voor insecten, wat de lokale biodiversiteit versterkt. Om al deze en nog meer voordelen, is het aanschaffen van een sedumdak dus een goede keuze!

Over Leeuwarden

Leeuwarden is een leuk dorp en heeft 95895 inwoners. De gemeente Leeuwarden wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van

Naast Leeuwarden zijn ook Alde Leie, Baard, Bears, Britsum, Eagum, Easterlittens, Feinsum, Friens, Goutum, Grou, Hempens, Hijum, Hilaard, HúnsIdaerd, Jellum, Jelsum, Jirnsum, Jorwert, Koarnjum, Lekkum, Leons, Mantgum, Miedum, Reduzum, Snakkerburen, Stiens, Swichum, Teerns, Warstiens, Warten, Weidum, Wergea, WirdumWytgaard onderdeel van de gemeente Leeuwarden.

Wenst u meer informatie over sedumdaken of wilt u meer weten over hoe de levering en aanleg van uw eigen sedumdak te werk gaat inLeeuwarden? Indien u het formulier hieronder invult, zullen we ons uiterste best doen om zo snel mogelijk contact met u op te nemen!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

NatureGreen is bekend met alle vereisten voor subsidies op groendaken in uw woonplaats. We helpen u graag bij de keuze van het juiste groendak. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat de mogelijkheden en kosten in uw situatie zijn!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Leeuwarden?

Overweegt u het aanschaffen van een groendak bij u in Leeuwarden? We adviseren u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie