Subsidie sedumdak in Oranje

Bent u geïnteresseerd in de subsidiemogelijkheden voor groene daken in uw woonplaats Oranje? Vraag vrijblijvend informatie op door de subsidiecheck aan te vragen. We staan klaar om u van informatie te voorzien!

Subsidiecheck aanvragen
NatureGreen onderhoudt directe samenwerkingsverbanden met vooraanstaande banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Oranje

U hebt de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen voor de aanschaf van uw groene dak in Oranje. De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Midden-Drenthe.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 1-3-2023. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 31-12-2026.

U kunt nog vragen hebben, zoals of er nog subsidie beschikbaar is en welk sedumdak het meest geschikt is voor uw situatie en of u daarmee ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Oranje kunt voldoen.

Vul de subsidiecheck in, zodat één van onze groendakadviseurs u kan helpen de subsidiemogelijkheden nader te bekijken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 2.500,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

De gemeente Midden-Drenthe dekt maximaal 25% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Voor groene daken biedt de gemeente Midden-Drenthe een maximale subsidie van € 20,00 per m².

Projecten regio Oranje

Onderstaande projecten zijn een selectie van onze projecten die we recent hebben mogen uitvoeren in uw provincie Drenthe.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Oranje

Dit is waarom ze een minimale oppervlakte eisen vam € 10.000,00 .

Minimale laagdikte

Een groen dak moet minimaal uit 8 centimeter bestaan om in aanmerking te komen voor subsidie. De dikte van de laag bepaalt de mate van waterbeheer, isolatie en plantengroei. Door de juiste laagdikte te kiezen, geniet u van elk van deze voordelen. Elk groendaksysteem van NatureGreen bevat in de basis de goede laagdikte om de groene daken optimaal te kunnen laten functioneren.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie binnen zes maanden na aankoop en realisatie aanDeze deadline helpt de gemeente Midden-Drenthe de subsidieaanvragen op een ordelijke en efficiënte manier in behandeling te nemen. Dit aanvraagtermijn draagt tevens bij aan de budget- en middelenplanning voor de subsidietoekenning. Als laatst zorgt een transparante en duidelijke aanvraagtermijn ervoor dat subsidieaanvragers gelijke kansen hebben op de toekenning van de subsidie.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Midden-Drenthe.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken leveren veel voordelen op. Groene daken houden water vast. Hierdoor wordt het riool ontlast en worden overstromingen bij hevige regenbuien voorkomen. Sedumdaken hebben daarnaast ook een isolerende werking, wat betekent dat het binnen in de zomer koeler is en in de winter warmer blijft.

Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Sedumdaken zorgen als vierde ook voor vergroening van de leefomgeving.

Sedumdaken stimuleren de biodiversiteit, doordat ze een bron van voedsel zijn voor een tal van insecten. Om al deze en nog meer voordelen, is het aanschaffen van een sedumdak dus een goede keuze!

Over Oranje

Oranje is een leuke woonplaats en heeft 287 inwoners. Oranje is onderdeel van de gemeente Midden-Drenthe (Drenthe). Oranje wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van de gemeente Midden-Drenthe.

Naast Oranje zijn ook Balinge, Beilen, Bovensmilde, Bruntinge, Drijber, Elp, Eursinge, Garminge, Hijken, Hoogersmilde, Hooghalen, Mantinge, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Orvelte, Smilde, Spier, Stuifzand, Tiendeveen, Westerbork, Wijster, Witteveen, Zuidveld, Zwiggelte onderdeel van de gemeente Midden-Drenthe.

Zoekt u bijkomende informatie over onze sedumdaken of over onze dienstverlening met betrekking tot levering en aanleg in Oranje? Indien u het formulier hieronder invult, zullen we ons uiterste best doen om zo snel mogelijk contact met u op te nemen!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

NatureGreen is bekend met alle vereisten voor subsidies op groendaken in uw woonplaats. We staan klaar om u met deze kennis te ondersteunen in het maken van de beste keuze voor een groendak dat past bij uw situatie. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat de mogelijkheden en kosten in uw situatie zijn!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Oranje?

Overweegt u het aanschaffen van een groendak bij u in Oranje? Team NatureGreen is bereid met u mee te denken. U kunt ons vrijblijvend e-mailen of bellen.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie