Home >> Sedumdak >> Sedumdak met zonnepanelen

Stel ons uw vraag

  captcha

  Sedumdak in combinatie met zonnepanelen

  Zowel een sedumdak als zonnepanelen zijn duurzame investeringen. Keuzes die een goede invloed hebben op de klimaatverandering én uw portemonnee.

  Regelmatig ontvangen wij vragen van klanten over de keuze tussen deze twee duurzame investeringen. De meest gestelde vraag is waarschijnlijk: ‘ Wat is de beste keuze, zonnepanelen of een groendak?

  Het antwoord is misschien verrassend; combineren is de beste oplossing!

  15% meer rendement op uw zonnepanelen

  De voordelen van een sedumdak en zonnepanelen zijn verschillend, maar gemakkelijk naast elkaar te creëren. Laat zonnepanelen op uw dak, uitbouw of schuur plaatsen en leg hier vervolgens sedumdak omheen. Op deze manier heeft u alle voordelen van een groendak én dit verhoogt het rendement van uw zonnepanelen fors! Afhankelijk van de locatie stijgt het rendement met 15% tot 20%.

  Sedumdak met zonnepanelen

  Zonnepanelen werken beter wanneer deze gecombineerd worden met een sedumdak. Normaal gesproken worden zonnepanelen geplaatst op een donker dak. Deze donkere kleur trekt warmte aan en de temperatuur op het dak kan hierdoor hoog oplopen. Het is bewezen dat zonnepanelen beter werken bij een lagere temperatuur.

  Zon is natuurlijk essentieel voor zonnepanelen, maar op een donkerkleurig dak kan de temperatuur heel hoog oplopen en dit is nadelig voor de effectieve werking van uw zonnepaneel. Een groendak zorgt ervoor dat omgevingstemperatuur van de zonnepanelen lager blijft. De zonnepanelen behalen door deze lagere temperatuur een beter rendement. Dit is voordelig voor u en uw portemonnee!

  Welke duurzame investering heeft voorrang?

  Het maakt niet uit of u uw groene dak eerst plaatst of uw zonnepanelen voorrang geeft. Ze zijn gemakkelijk na elkaar te plaatsen. Wanneer u eerst een sedumdak aanschaft, kunnen de zonnepanelen er zonder problemen op geplaatst worden. U kunt dan wel verschil gaan zien in de groei van de sedumplanten. Sommige planten zullen meer zon krijgen en andere gedeelten van het dak zullen door de zonnepanelen vaker in de schaduw liggen.
  Wanneer u uw zonnepanelen eerst plaatst, dan kunt u het groen er gemakkelijk omheen leggen. Het groen is dan niet meer volledig om de zonnepanelen heen te krijgen, maar het grootste gedeelte van het dak is zonder problemen te bekleden met sedum.

  Heeft u nog vragen over het combineren van zonnepanelen en een sedumdak? Neem dan contact met ons op en laat u adviseren over wat het beste is. 

  Bekijk onze producten

  Vragen over een groen dak in combinatie met zonnepanelen?

  Een sedumdak in combinatie met zonnepanelen? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 004 1774

  Groen dak adviseur

  Geert