Doe de subsidiecheck

Subsidie Groendak Heerenveen

Een sedumdak op uw woning, schuur of uitbouw is geen gek idee. Het is een duurzame keuze die u en uw gemeente beter weert tegen extreme weersomstandigheden. Dat is dan ook de reden dat gemeenten subsidie geven op een groendak. Wilt u weten of u in aanmerking kom voor subsidie? Wij helpen u graag bij de aanschaf van een groendak en het ontdekken van de mogelijkheden voor subsidie hiervoor in de gemeente Heerenveen.

In de gemeente Heereveen wordt u gestimuleerd om een groendak aan de laten leggen door middel van het beschikbaar stellen van subsidie. Er is een subsidiebudget van €70.000,- en er is nog €36.958,- hiervan beschikbaar. Mocht u in aanmerking willen komen voor subsidie, dan dient u de aanvraag in te dienen voordat u van start gaat. Er daarnaast enkele andere voorwaarden verbonden aan deze subsidie. U vindt deze voorwaarden op de subsidiepagina van de gemeente Heerenveen.

Of onze subsidiepagina.

Zijn er nog vragen? Of bent u nog niet helemaal zeker over hoe en wat u precies moet en wilt doen met betrekking tot een groendak op uw woning? Dan zijn we er voor u om u verder te helpen.

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Kies groen, kies voor een sedumdak

Wie kiest voor een sedumdak, kies voor groen en daarmee voor duurzaam. Maar niet alleen dat. U gaat er namelijk zelf ook aanmerkelijk op vooruit. Een groendak is dus goed voor zowel het klimaat, als de mens. Laten we beginnen bij het klimaat. De aanleg van een sedumdak is een klimaat-adaptieve keuze die helpt beter bestand te zijn tegen extremere weersomstandigheden. Het regenwater, dat soms in grote hoeveelheden uit de lucht komt vallen, wordt opgevangen en door middel van verdamping teruggegeven aan de lucht. Maar een groendak levert ook een positieve bijdrage aan het klimaat. Het groen op uw dak reinigt namelijk de lucht, fijnstof en CO2 worden omgezet in zuurstof. Daarbij is een groendak een fijne plek voor kleine beestjes, zoals vlinders en bijen. U draagt dus ook bij aan de biodiversiteit in de gemeente Heereveen.

De persoonlijke voordelen van een sedumdak zijn ook zeer gunstig. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een verhoogde waarde van uw huis;
  • Betere isolatie, wat zorg voor verkoeling in de zomer en meer warmte in de winter;
  • Geluiddemping in drukkere gebieden;
  • Een verhoogd rendement van uw zonnepanelen.

Bent u benieuwd naar wat passend is in uw situatie? Neem dan snel contact met ons op.

Subsidie Gemeente Heereveen Groendak

De gemeente Heereveen is een van de grotere gemeenten in het noorden van het land en de gemeente telt bijna 51.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de hoofdplaats Heereveen en een grote groep dorpen, zoals Akkrum, Oranjewoud, Oudeschoot, Nes, Katlijk en Bontebok. De gemeente streeft ernaar om leefbaarder te worden, wat betekent dat ze subsidie beschikbaar stel voor diverse maatregelen. De aanleg van een groendak is daar een van. En de gemeente Heerveen is niet de enige. Nabijgelegen gemeenten zoals Leeuwarden, Smallingerland, Súdwest-Fryslân en Groningen bieden ook een dergelijke subsidie. Ook andere gemeenten zoals de gemeente Halderberge verstrekt subsidie.

Bekijk onze producten Contact

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Heerenveen?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Heerenveen? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert