Subsidie sedumdak in Heusden (gemeente Asten)

Bent u benieuwd naar de beschikbare subsidies voor een sedumdak in Heusden (gemeente Asten)? Laat u adviseren met een vrijblijvende subsidiecheck. We staan klaar om u van informatie te voorzien!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn nauwe partners van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Heusden (gemeente Asten)

U hebt de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen voor de aanschaf van uw groene dak in Heusden (gemeente Asten). Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 2.500,00 welke wordt verstrekt door de gemeente Asten.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 23-1-2023. De datum waarop de de gemeente Asten stopt met het verstrekken van deze subsidie, is nog niet bekend.

Wellicht heeft u nog vragen over de beschikbaarheid van de subsidie, een geschikt sedumdak voor uw dak en of dit sedumdak dan ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Heusden (gemeente Asten) kunt voldoen.

Wanneer u onze subsidiecheck invult, zal één van onze groendakadviseurs u vrijblijvend kunnen adviseren over de mogelijkheden voor uw groendak en de subsidie.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 5.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Asten een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Heusden (gemeente Asten)

Onderstaande projecten zijn een selectie van onze projecten die we recent hebben mogen uitvoeren in uw provincie Noord-Brabant.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Heusden (gemeente Asten)

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Asten heeft als doel om in Heusden de omgeving te verrijken door deze groener te maken. Dit is waarom ze een minimale oppervlakte eisen van 15 m² voor groendaksubsidies.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 25 liter liter water per m² kunnen opslaan in Heusden om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze subsidievoorwaarde is van belang, omdat groene daken in staat zijn aanzienlijke hoeveelheden water op te slaan. Bij heftige regenbuien wordt de belasting op het rioleringssysteem en het gevaar van overstromingen verminderd. De mogelijkheid om groene daken veel water op te laten slaan, helpt ook bij een goed watermanagement en voldoende water voor de planten op uw groendak.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamhedenDeze deadline helpt de gemeente Asten de subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijzen te behandelen. Bovendien zorgt deze deadline ervoor dat de subsidies rechtmatig kunnen worden toegekend. Als laatst zorgt een transparante en duidelijke aanvraagtermijn ervoor dat subsidieaanvragers gelijke kansen hebben op de toekenning van de subsidie.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Asten.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken bieden een breed scala aan voordelen. Groene daken bieden in de eerste plaats het voordeel van regenwaterretentie, wat overstromingen vermindert en de druk op de riolering vermindert. Sedumdaken hebben daarnaast ook een isolerende werking, wat betekent dat het binnen in de zomer koeler is en in de winter warmer blijft.

Verder dragen sedumdaken bij aan het behoud van de onderliggende dakbedekking, waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Sedumdaken zorgen als vierde ook voor vergroening van de leefomgeving.

Groene daken bieden als laatst ook voedsel voor insecten, wat de lokale biodiversiteit versterkt. Samengevat: Het aanschaffen van een groendak levert je dus veel op!

Over Heusden (gemeente Asten)

Heusden (gemeente Asten) is een leuk dorp en heeft 2550 inwoners. De gemeente Heusden (gemeente Asten) streven naar meer groen, wat binnen handbereik is dankzij de subsidie van

Naast Heusden (gemeente Asten) zijn ook Uddel, Ugchelen, Wenum Wiesel, Arnhem, Assen, Loon, Rhee, Ter Aard, Ubbena, Zeijerveen, Zeijerveld, Heusden en Ommel onderdeel van de gemeente Asten.

Wenst u meer informatie over sedumdaken of wilt u meer weten over hoe de levering en aanleg van uw eigen sedumdak te werk gaat inHeusden (gemeente Asten)? Wanneer u onderstaand formulier indient, nemen we zo snel mogelijk contact met u op!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

NatureGreen kent alle details van de subsidieregelingen voor groendaken binnen uw gemeente. We helpen u graag bij de keuze van het juiste groendak. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat de mogelijkheden en kosten in uw situatie zijn!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Heusden (gemeente Asten)?

Denkt u erover na om een sedumdak aan te schaffen in Heusden (gemeente Asten)? We adviseren u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie