Subsidie sedumdak in Nijlande

Vraagt u zich af welke subsidiemogelijkheden er zijn voor een sedumdak in Nijlande? Aarzel niet om een subsidiecheck aan te vragen. Wij helpen u graag verder!

Subsidiecheck aanvragen
NatureGreen heeft directe samenwerkingen met vooraanstaande banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Nijlande

U kunt een subsidie aanvragen voor de aanschaf van uw groene dak in Nijlande. De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Aa en Hunze.

Het is (nog) niet bekend wanneer deze subsidie van start gaat / is gegaan. De datum waarop de de gemeente Aa en Hunze stopt met het verstrekken van deze subsidie, is nog niet bekend.

U kunt nog vragen hebben, zoals of er nog subsidie beschikbaar is en welk sedumdak het meest geschikt is voor uw situatie en of u daarmee ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Nijlande kunt voldoen.

Doe onze subsidiecheck en een van onze groendakadviseurs zal spoedig contact met u opnemen om uw behoeften te bespreken en de opties te bespreken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 400,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Er is geen vastgesteld maximumbedrag aan subsidie per m², wat betekent dat u de mogelijkheid hebt om te profiteren van alle beschikbare ondersteuning op basis van de specifieke kenmerken van jouw groendak.

Projecten regio Nijlande

Onderstaande projecten hebben we recentelijk uitgevoerd in uw provincie Drenthe.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Nijlande

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Aa en Hunze streeft ernaar om in Nijlande meer groen toe te voegen en de woonomgeving te versterken. Om die reden stellen zij een minimumvereiste voor de oppervlakte van 40 m² voor subsidie van groene daken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 20 liter liter water per m² kunnen opslaan in Nijlande om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze eis is belangrijk omdat het groene daken in staat stelt om bij regenval aanzienlijke hoeveelheden water vast te houden, waardoor de druk op het rioleringssysteem wordt verminderd en het risico op overstromingen wordt verkleind. Het draagt ook bij aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van groene omgevingen.

Tijdig aanvragen van de subsidie

De regenpijp is nu aangesloten op openbaar gemengd riool en niet al eerder afgekoppeldDeze deadline helpt de gemeente Aa en Hunze om een ordelijke en efficiënte verwerking te garanderen van de subsidieaanvraag. Bovendien draagt dit bij aan het plannen van financiële middelen en budgetten voor de toekenning van subsidies. Ten slotte bevordert een duidelijke indieningsdeadline de eerlijkheid en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Aa en Hunze.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Er zijn talloze voordelen verbonden aan groene daken. Het eerste voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als het rioolstelsel ontlast. Groene daken dragen tevens bij aan temperatuurbeheersing, wat leidt tot een koelere zomer- en warmere winteromgeving.

Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Ten vierde dragen sedumdaken bij aan een aangenamere leefomgeving door het toevoegen van extra groen.

Ten slotte funceren groene daken als voedselbron voor insecten, waaronder vlinders en bijen. En er zijn nog meer voordelen! Kortom, sedumdaken zijn dus een verstandige keuze!

Over Nijlande

Nijlande Is een leuke plek en telt ongeveer 76 inwoners. Nijlande is onderdeel van de gemeente Aa en Hunze (Drenthe). Nijlande wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van de gemeente Aa en Hunze.

Naast Nijlande zijn ook Amen, Anderen, Anloo, Annen, Annerveenschekanaal, Balloërveld, Balloo, Deurze, Eext, Eexterveen, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Ekehaar, Eldersloo, Eleveld, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gasteren, Geelbroek, Gieten, Gieterveen, Grolloo, Marwijksoord, Nieuw Annerveen, Nieuwediep, Nooitgedacht, Oud Annerveen, Papenvoort, Rolde, Schipborg, Schoonloo, Spijkerboor, Vredenheim onderdeel van de gemeente Aa en Hunze.

Wilt u meer informatie over onze groene daken of over onze lever- en aanleg service in Nijlande? We nemen graag contact met u op!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

Bij NatureGreen zijn wij volledig op de hoogte van alle subsidievoorwaarden voor groendaken in uw gemeente.Hebt u interesse in subsidie, maar weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor de subsidieregeling? Met deze kennis helpen we u graag bij het kiezen van het juiste groendak voor uw situatie. Ontdek de mogelijkheden en kosten in uw situatie door hieronder vrijblijvend een offerte aan te vragen!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Nijlande?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Nijlande? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie