Subsidie sedumdak in Anloo
Vraagt u zich af welke subsidiemogelijkheden er zijn voor een sedumdak in Anloo? Aarzel niet om een subsidiecheck aan te vragen. Wij helpen u graag verder!
Subsidiecheck aanvragenNaar welke informatie bent u op zoek?
Subsidie op een groen dak in Anloo
U kunt een subsidie aanvragen voor de aanschaf van uw groene dak in Anloo. De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Aa en Hunze.
Het is al mogelijk om subsidie aan te vragen; dus bekijk welke voorwaarden van kracht zijn of vraag onze subsidiecheck aan! Het is nog niet bekend wanneer de gemeente Aa en Hunze stopt met het verstrekken van deze subsidie.
U kunt nog vragen hebben, zoals of er nog subsidie beschikbaar is en welk sedumdak het meest geschikt is voor uw situatie en of u daarmee ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Anloo kunt voldoen?
Doe onze subsidiecheck en een van onze groendakadviseurs zal spoedig contact met u opnemen om uw behoeften te bespreken en de opties te bespreken.
Subsidiecheck aanvragenOver de subsidie mogelijkheden
U kunt per huishouden tot wel € 400,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.
Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.
Er is geen vastgesteld maximumbedrag aan subsidie per m², wat betekent dat u de mogelijkheid hebt om te profiteren van alle beschikbare ondersteuning op basis van de specifieke kenmerken van jouw groendak.
Projecten regio Anloo
Onderstaande projecten hebben we recentelijk uitgevoerd in uw provincie Drenthe.
Bekijk alle projectenVoorwaarden van de subsidie in Anloo
Minimaal aantal vierkante meters
De gemeente Aa en Hunze streeft ernaar om in Anloo meer groen toe te voegen en de woonomgeving te versterken. Om die reden stellen zij een minimumvereiste voor de oppervlakte van 40 m² voor subsidie van groene daken.
Minimale wateropslagcapaciteit
Een groen dak moet minimaal 20 liter water per m² kunnen opslaan in Anloo om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze eis is belangrijk omdat het groene daken in staat stelt om bij regenval aanzienlijke hoeveelheden water vast te houden, waardoor de druk op het rioleringssysteem wordt verminderd en het risico op overstromingen wordt verkleind. Het draagt ook bij aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van groene omgevingen.
Tijdig aanvragen van de subsidie
De regenpijp is nu aangesloten op openbaar gemengd riool en niet al eerder afgekoppeld. Deze deadline helpt de gemeente Aa en Hunzeom een ordelijke en efficiënte verwerking te garanderen van de subsidieaanvraag. Bovendien draagt dit bij aan het plannen van financiële middelen en budgetten voor de toekenning van subsidies. Ten slotte bevordert een duidelijke indieningsdeadline de eerlijkheid en gelijke kansen voor alle aanvragers.
Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Aa en Hunze.
Bezoek de website Subsidiecheck aanvragenDe voordelen van een groen dak
Er zijn talloze voordelen verbonden aan groene daken. Het eerste voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als het rioolstelsel ontlast. Groene daken dragen tevens bij aan temperatuurbeheersing, wat leidt tot een koelere zomer- en warmere winteromgeving.
Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Ten vierde dragen sedumdaken bij aan een aangenamere leefomgeving door het toevoegen van extra groen.
Ten slotte funceren groene daken als voedselbron voor insecten, waaronder vlinders en bijen. En er zijn nog meer voordelen! Kortom, sedumdaken zijn dus een verstandige keuze!
Over Anloo
Anloo Is een leuk dorp en telt ongeveer 395 inwoners. Anloo is onderdeel van de gemeente Aa en Hunze (Drenthe). Anloo wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van de gemeente Aa en Hunze.
Naast Anloo zijn ook Amen, Anderen, Annen, Annerveenschekanaal, Balloërveld, Balloo, Deurze, Eext, Eexterveen, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Ekehaar, Eldersloo, Eleveld, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gasteren, Geelbroek, Gieten, Gieterveen, Grolloo, Marwijksoord, Nieuw Annerveen, Nieuwediep, Nijlande, Nooitgedacht, Oud Annerveen, Papenvoort, Rolde, Schipborg, Schoonloo, Spijkerboor, Vredenheim onderdeel van de gemeente Aa en Hunze.
Wilt u meer informatie over onze groene daken of over onze lever- en aanleg service in Anloo? We nemen graag contact met u op!
Informatie opvragenSubsidiecheck aanvragen
Vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor de subsidie of bent u benieuwd naar het resterende subsidiebudget? Vul dan hieronder de subsidiecheck in! Dankzij onze goede contacten met zowel gemeentes als provincies, kunnen we snel antwoord geven op uw vragen.
Vragen over het aanvragen van subside in Anloo?
Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Anloo? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.
E-mail 085 - 00 41 774Groendak Adviseur
Raymond