Doe de subsidiecheck

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Subsidie Groendak Goeree-Overflakkee

Overweegt u de aanleg van een sedumdak op uw woning, veranda, dakkapel, garage, uitbouw, schuur of misschien wel uw bedrijf? En wilt u ook weten of u in aanmerking komt voor subsidie? Bij NatureGreen helpen en adviseren we u graag bij zowel de aanschaf van een groendak als de mogelijkheden voor subsidie in Alkmaar.

De gemeente Goeree-Overflakkee biedt subsidie voor groene daken. Dat is goed nieuws voor eenieder van ons die graag wil verduurzamen. Er is per aanvraag €750,00 aan subsidie beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor subsidie dient er echter wel aan een aantal voorwaarden te voldaan. U kunt deze voorwaarden vinden op onze subsidiepagina.

We snappen heel goed dat u mogelijk nog met vragen achterblijft. Is er bijvoorbeeld daadwerkelijk nog subsidie beschikbaar? Welk groendaksysteem is passend in uw situatie? En komt u daarmee ook in aanmerking voor subsidie?

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Laat grijs plaatsmaken voor groen met een sedumdak

U kunt uw grijze dak laten vervangen door een groendak. Een keuze waarmee u het klimaat en uzelf een dienst bewijst. De weersomstandigheden worden steeds extremer en de gemeente Goeree-Overflakkee wil zich beter wapenen tegen heftige regenbuien. Een sedumdak draagt bij aan deze missie. Het vangt namelijk veel regenwater op, wat anders in de riolering terecht zou komen en tot wateroverlast zou kunnen leiden. Deze vorm van klimaat adaptatie is dan ook de voornaamste reden dan gemeenten subsidie geven op een sedumdak. Maar er is meer. Een groendak zet namelijk fijnstof om in zuurstof, wat de lucht zuivert. Ook draagt het bij aan de biodiversiteit, wat goed is voor zowel mens als dier.

Voor uzelf is het ook geen gek idee om een sedumdak aan te laten leggen. Uw gaat er namelijk flink op vooruit. Een groendak zorgt bij u voor:

  • Een verhoogde waarde van uw woning;
  • Verkoeling in de zomer en meer warmte in de winter;
  • Geluiddemping in drukke gebieden;
  • Een verhoogd rendement van uw zonnepanelen.

Wilt u meer weten over een sedumdak op uw woning of bedrijfspand? Stel ons uw vragen.

Subsidie Gemeente Goeree-Overflakkee Groendak

Goeree-Overflakkee is zowel een eiland, als een gemeente en telt bijna 51.000 inwoners. De gemeente is ontstaan op 1 januari 2013 door de samenvoeging van de gemeenten Goedereede, Dirksland, Middelharnis en Oostflakkee. Om inwoners te stimuleren de gemeente beter te wapenen tegen de steeds extremere weersomstandigheden, biedt ze subsidie aan voor diegenen die een sedumdak willen laten aanleggen. De gemeente Goeree-Overflakkee bestaat uit de woonplaatsen Achthuizen, Den Bommel, Dirksland, Goedereede, Melissant, Herkingen, Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Ouddorp, Sommelsdijk, Stellendam en Stad aan ’t Haringvliet. En de gemeente Goeree-Overflakkee is niet de enige gemeente in haar omgeving die subsidie aanbiedt voor groene daken. Andere gemeenten zoals Goes, Breda, Den Bosch, Eindhoven en Tilburg gingen de gemeente Goeree-Overflakkee al voor.

Bekijk onze producten

Recente projecten

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Goeree-Overflakkee?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Goeree-Overflakkee? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert