Olivijn als alternatief

Olivijn is net zo gemakkelijk te leggen als een sedumdak met een strook van grind. Tussen het sedum en de dakranden houdt u ongeveer een strook vrij van 30 centimeter, welke u bedekt met een dun laagje olivijn. Zo beschermt u de dakrand heel effectief! Misschien vraagt u zich af of er extra kosten verbonden zitten aan het gebruik van olivijn. Vanwege de vele voordelen die deze steensoort met zich mee brengt, is dat wel het geval.

Gemiddeld kost olivijn ongeveer 1,5 keer zoveel per kilo als gewoon grind. Daardoor bent u wel verzekerd van een sedumdak met een gezondere bodem en een grotere bijdrage aan de opname van CO2! Daardoor is olivijn niet alleen goed voor uw dak, maar ook beter voor de omgeving.

Voordelen olivijn

Olivijn is een circulair mineraal en daardoor een duurzamere optie dan gewoon grind. Olivijn onttrekt namelijk CO2 uit de lucht en neemt dit op. Zeker wanneer de steen in contact komt met water, wat op een sedumdak natuurlijk veel gebeurd, heeft het een nog hoger CO2-bufferend vermogen. Daardoor kunt u dus bijdragen aan een beter klimaat, alleen maar door het grind te vervangen door olivijn! Makkelijker kan bijna niet. Andere voordelen van Olivijn zijn:

• Olivijn zorgt voor meer magnesium in de grond waardoor de PH-waarde van het dak stabiliseert;
• Olivijn gaat daardoor verzuring van de grond tegen;
• Olivijn levert ook andere voedingsstoffen zoals mangaan en ijzer.

Olivijn en een sedumdak

Wilt u meer weten over het gebruik van olivijn in combinatie met een sedumdak? Bij NatureGreen leggen we het voor u uit! Olivijn is een nieuw soort steen die een goede vervanger kan zijn voor het grind wat normaal gesproken op sedumdak ligt. Dit grind heeft namelijk een belangrijke functie als scheiding tussen de randen van uw dak en het groendak. Dit voorkomt het optrekken van vocht, houdt het meeste vuil wat van het dak af kan spoelen tegen en zorgt voor een betere afvoer van het water. Als alternatief voor deze grindstrook, kunt u tegenwoordig ook olivijn neerleggen! Het olivijn van greenSand is dé duurzame oplossing van grind op een sedumdak.

Bekijk nu de website van NatureGreen!

Wilt u gauw een sedumdak leggen met een rand van olivijn? Neem dan contact op met de klantenservice van NatureGreen! Onze adviseurs kunnen u verder helpen bij het bestellen van uw sedumdak met olivijn. Binnen de kortste keren kunt u genieten van een duurzaam groen dak. Tot gauw bij NatureGreen!

Contact

 

Doe de online subsidiecheck

U ontvangt een persoonlijke reactie hoeveel subsidie u kunt krijgen in uw situatie. 

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.