Sedumdak bitumen

Sedumdaken zijn een vorm van groene dakbedekking, die een laag van sedumplantjes op het bestaande dak legt. Deze sedumplantjes brengen veel voordelen met zich mee voor de natuur, het klimaat en de wateropslag van het dak. Niet alle soorten onderliggende dakbedekking zijn echter geschikt om sedum op te liggen. Bijvoorbeeld daken van stro, daken met een steile helling, of daken met dakpannen, zijn niet zo handig voor het plaatsen van sedum. Een dak van bitumen is dat wel! Naast daken van PVC of EPDM, zijn bitumen daken het meest geschikt om een groendak met sedum op te leggen. Dit komt omdat ze plat zijn, vaak maar een kleine oppervlakte in beslag nemen en goed tegen vocht kunnen.

Sedumdak

Wat is bitumen?

Misschien vraagt u zich af, wat is bitumen precies? Bitumen is een soort dakbedekking gemaakt van aardolie wat is gecombineerd met glasvlies of polyester. Bitumen dakbedekking is daardoor een klein beetje elastisch en goed bestand tegen uv-straling. Bitumen daken zijn een stukje goedkoper dan bijvoorbeeld een dak van EPDM, en daardoor zijn ze voordelig te repareren of te vervangen. Ook zijn de daken erg duurzaam. Daarnaast kunnen ze goed tegen vocht en water, waardoor ze meestal worden gebruikt op platte daken of daken met een hele kleine helling.

Sedumdak plaatsen

Sedumdaken zijn het beste te plaatsen op platte daken, of daken met een lichte helling. Daardoor zijn bitumen daken dus erg geschikt! Vaak zijn bitumen daken te vinden op schuren, garages of bijgebouwen. Dit zijn vaak kleinere oppervlakten en daardoor ook een populaire keus om sedum op te leggen. Vaak wordt er met deze daken niks gedaan, waardoor ze er kaal bij liggen en veel warmte vast houden. Met een sedumdak brengt u een stukje natuur terug naar deze daken, zorgt u voor een lagere omgevingstemperatuur en voor een betere isolatie van de woning.

Levensduur dakbedekking

Gemiddeld gaat een dak van bitumen ongeveer 30 jaar mee. Na deze 30 jaar kan het dak scheurtjes gaan vertonen, die op den duur kunnen zorgen voor lekkage. Daarom is het belangrijk om het dak na 30 jaar te vervangen. Wanneer u een bitumen dak combineert met een sedumdak, verdubbelt de levensduur. Het sedum beschermt de onderliggende dakbedekking namelijk beter, waardoor het wel twee keer zo lang mee gaat! Daardoor bent u dus minder kosten kwijt aan de vervanging. Op deze manier verdient een sedumdak zichzelf terug. Een sedumdak combineren met een dak van bitumen, is dus een verstandige keuze!

 

Vragen over sedum op bitumen?

Vragen over het plaatsen van een sedumdak? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Verkoopadviseur

Geert