Home >> Subsidie >> Subsidie groendak Waterschap

Stel ons uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
sedumdak

Subsidie groendak waterschap

Wilt u weten of u in aanmerking komt om subsidie te ontvangen voor een groendak vanuit uw waterschap? Lees dan gauw verder! Bij NatureGreen hebben we de subsidie mogelijkheden voor u uitgezocht, zodat u snel kunt achterhalen wat op u van toepassing is. Wij zijn dé groendakspecialist van Nederland en hebben op onze website alle informatie omtrent sedumdaken staan. Daardoor kunnen onze klanten gemakkelijk antwoord vinden op hun vragen. Daarnaast hebben wij een enthousiast team van adviseurs klaar staan om u te helpen het perfecte sedumdak te kiezen!

Subsidies maken groendaken goedkoper

Het is steeds vaker mogelijk om subsidie te ontvangen voor de aanleg van een groendak. Dat maakt het een stuk voordeliger én aantrekkelijker om er één te plaatsen! In sommige gemeenten kunt u subsidie ontvangen tot wel 50% van de aanlegkosten. Dat is natuurlijk zonde om te laten liggen. NatureGreen heeft een handig overzicht gemaakt waarin per gemeente staat aangegeven wat op u van toepassing is. Zo kunt u snel terugvinden of u recht heeft op subsidie, bijvoorbeeld vanuit uw waterschap.

Wat doet het waterschap?

Een waterschap is een overheidsorganisatie, net zoals provincies en gemeenten. Een waterschap is echter niet gebonden aan één provincie of gemeente maar beheerd het water in een eigen gebied. Ze zorgen er voor dat inwoners zoals u voldoende en schoon water hebben, maar ook dat u beschermd bent tegen te veel water. In tijden van zware regen of langdurige droogte is het waterschap dan ook druk bezig met waterbeheer, om overstromingen of watergebreken te voorkomen.

Groendaken helpen het waterschap!

Als inwoner kunt u de waterschappen hier een handje bij helpen! Een sedumdak is namelijk een uitstekende maatregel waarmee u uw woning weerbaarder maakt tegen wateroverlast. De daken nemen veel regenwater op, waardoor er minder water hoeft worden afgevoerd via het riool. Zo is de kans op overstromingen kleiner. Daar heeft het waterschap natuurlijk baat bij! Om die reden stellen sommige waterschappen subsidie beschikbaar, om de aanleg van een groendak goedkoper te maken.

Subsidie vanuit het waterschap

Subsidie vanuit het waterschap kunt u bij het waterschap zelf aanvragen. Ga altijd eerst na onder welk waterschap uw gemeente valt- dit kan namelijk erg verschillen, omdat de waterschappen niet binnen de grenzen van een provincie vallen. Vervolgens kunt u op de website van het waterschap vinden hoeveel subsidie u kunt ontvangen en aan welke voorwaarden u moet voldoen. Deze voorwaarden kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met de minimale grote of minimale waterbergende capaciteit van het dak.

Meer weten?

Wilt u meer weten over sedumdaken of heeft u specifieke vragen over uw waterschap? Neem gerust eens contact op met NatureGreen. Wij helpen u graag verder en kunnen u meer inzicht geven in de voordelen van sedumdaken en de voorwaarden die op u van toepassing zijn. Daarnaast kunt u ook bij ons voordelig sedumdaken van topkwaliteit aanschaffen! Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website. Go green met NatureGreen!

Bekijk onze producten Contact

Vragen over een sedumdak

Sedummatten op uw dak? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 004 1774

Groen dak adviseur

Geert