sedumdak veranda

Goedkoop een groendak maken!

Ontdek de mogelijkheden van een groendak

Wilt u een groendak op uw woning of bijgebouw maken, maar wel graag zo goedkoop mogelijk? Dat kan! Sedumdaken zijn een makkelijke én goedkope oplossing om uw woning te verduurzamen. Ze kosten aanzienlijk minder dan andere maatregelen zoals zonnepanelen of een warmtepomp en zijn daardoor een stuk toegankelijker. Dankzij subsidiemogelijkheden, voordelige systemen en de voordelen die ze mee brengen, hoeft een sedumdak niet de hoofdprijs te kosten. Op deze pagina leggen we voor u uit hoe een groendak zo goedkoop mogelijk kunt maken!

groendak amsterdams lyceum
sedumdak_zeist

Voordelige groendaksystemen!

Een eerste keus die u maakt bij de aanschaf van een sedumdak, is welke soort u kiest. Hier kunnen behoorlijke prijsverschillen tussen zitten. Zo zijn kant en klare systemen natuurlijk lekker makkelijk, maar zijn ze ook een stuk duurder dan een sedummat die u nog zelf aan moet leggen. Wilt u dus kosten besparen, dan kunt u de kant en klare systemen beter laten liggen. Bij de sedummatten zit er nog een verschil tussen lichtgewicht of standaard matten. Vaak zijn lichtgewicht matten iets goedkoper, omdat ze uit minder materiaal bestaan en ook minder water op kunnen nemen. U levert hier dus wel een stukje in op de waterbergende capaciteit, maar daar staat een voordelig groendaksysteem tegenover.

Groendaksystemen

Leg het dak zelf aan!

Een belangrijk onderdeel waar u veel op kunt besparen is de aanleg. Bij aanschaf van een sedumdak komt u voor een keuze te staan: laat u het dak aanleggen door een specialist, of doet u dit zelf? Mensen zijn vaak huiverig voor de aanleg omdat ze bang zijn het fout te doen. Maar dit hoeft helemaal niet! Een sedumdak aanleggen is namelijk erg makkelijk en al binnen één dag gebeurd. Door gebruik te maken van handige instructievideo’s en van tevoren goed de stappen door te nemen, kunt u het dak probleemloos zelf aanleggen. Daardoor wordt het groendak een stuk goedkoper.

subsidie sedumdak utrecht
onderhoud sedumdak

Maak gebruik van subsidie mogelijkheden!

Wist u dat u vaak een deel van de kosten van het groendak terug kunt krijgen? Steeds meer gemeenten bieden namelijk subsidies aan voor het plaatsen van een sedumdak! Zij willen graag inwoners stimuleren om duurzame maatregelen te nemen. Vaak wordt aan het begin van het jaar bekend gemaakt of en hoeveel subsidie er beschikbaar is. Deze kunt u aanvragen voordat u het groendak plaatst. In sommige gevallen, zoals bijvoorbeeld in de gemeente Amersfoort, kunt u wel 50% van de kosten terug krijgen. Dat scheelt ontzettend veel!

Subsidie

 

Een groendak verdient zichzelf terug!

Tot slot is het zo dat een sedumdak zichzelf over de tijd heen terug verdient. Hoewel het nog steeds een investering vereist, maakt het andere kosten goedkoper. Omdat het sedum een extra isolerende laag op uw woning vormt, verliest u minder warmte via het dak. Daardoor hoeft u minder te stoken en bespaart u geld op uw energierekening! Ook zorgt het sedumdak er voor dat de onderliggende dakbedekking langer mee gaat. Normaal moet deze elke 25 jaar worden vervangen. Een sedumdak verdubbelt de levensduur, waardoor u enorm kunt besparen op de kosten van de vervanging!

Al met al is een sedumdak dus een investering die niet teveel hoeft te kosten, dankzij voordelige systemen en subsidiemogelijkheden. Bestel daarom vandaag nog uw eigen groendak!