Wateropslag groendak

Eén van de voornaamste redenen om een sedum dakbedekking te nemen is voor veel mensen de wateropslag. Door meer water in uw tuin of op uw dak op te slaan verlaagt u de druk op de waterafvoer en zorgt u voor een tuin die beter bestand is tegen verschillende soorten weer. Op deze pagina leest u over de verschillende waterbergingscapaciteiten van onze groen daken, maar ook waarom wateropslag nu zo belangrijk is!

Sedumdak

Verschillende groendaksystemen

Bij NatureGreen hebben we vier verschillende groendaksystemen, welke ook allemaal verschillende waterbergingscapaciteiten hebben door de sedumplantjes. Sedumplantjes kunnen namelijk erg veel water opslaan in hun bladeren. Onze Lichtgewicht Sedumtrays hebben een wateropslag van 18 liter per vierkante meter, onze Sedum Cassettes een wateropslag van 30 liter per vierkante meter. Wil je echt veel water op kunnen slaan op je sedumdak? Kies dan voor onze Lichtgewicht Sedummat of Kruiden Sedummat! Deze kunnen respectievelijk wel 35 en 25 liter per vierkante meter bergen.

Welk systeem het meest geschikt is voor uw dak hangt af van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de draagkracht van het dak. Een sedumdak met een grotere wateropslag is namelijk ook zwaarder dan een dak wat minder water vast kan houden.

Weersextremen

Waarom is die wateropslag nu zo belangrijk? We krijgen in Nederland steeds meer te maken met weersextremen. Een voorbeeld hiervan zijn regenbuien die veel zwaarder zijn dan vroeger. Soms komt er in korte tijd zoveel water uit de lucht vallen dat onze riolering het niet aankan. Groene daken zijn dan een oplossing: door hun waterbergende capaciteit houden ze water langer vast en wordt het langzamer afgevoerd. Zo kunnen we overstromingen of lekkages voorkomen. Wilt u dus bijdragen aan een klimaatbestendigere omgeving? Ga dan voor een groen dak!

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over de wateropslag van sedum, of wilt u meer weten over de samenstelling van onze groen daken? Neem dan vooral een kijkje op een pagina van één van de andere onderwerpen. In het Kenniscentrum van NatureGreen vindt u namelijk alle informatie omtrent sedumdaken op één handige plek. Spreekt u liever met een medewerker? Dat kan natuurlijk ook. Wij gaan graag met u in gesprek. Neem daarom gauw contact met ons op!