Subsidie sedumdak in Utrecht

Vraagt u zich af welke subsidiemogelijkheden er zijn voor een sedumdak in Utrecht? Wilt u weten of u in aanmerking komt? Vraag nu vrijblijvend een subsidiecheck aan. Ons team helpt u met plezier verder!

Subsidiecheck aanvragen
NatureGreen heeft directe samenwerkingen met vooraanstaande banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Utrecht

U hebt de gelegenheid om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van uw groene dak in Utrecht. Niet bekend de Gemeente Utrecht.

Het is (nog) niet bekend wanneer deze subsidie van start gaat / is gegaan. Het is nog niet bekend wanneer de Gemeente Utrecht stopt met het verstrekken van deze subsidie.

U kunt nog vragen hebben, zoals of er nog subsidie beschikbaar is en welk sedumdak het meest geschikt is voor uw situatie en of u daarmee ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Utrecht kunt voldoen?

Dien de subsidiecheck in en één van onze groendakadviseurs zal snel contact met u opnemen om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 20.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de Gemeente Utrecht een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Utrecht

Onderstaand vindt u een overzicht met een aantal van onze projecten die we laatst hebben mogen uitvoeren in uw provincie Utrecht.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Utrecht

Daarom hanteren zij een minimale oppervlakte-eis van € 20.000,00 .

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 15 liter liter water per m² kunnen opslaan in Utrecht om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze eis is belangrijk omdat het groene daken in staat stelt om bij regenval aanzienlijke hoeveelheden water vast te houden, waardoor de druk op het rioleringssysteem wordt verminderd en het risico op overstromingen wordt verkleind. De wateropslagcapaciteit draagt tevens een bijdrage aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van het groen.

Tijdig aanvragen van de subsidie

. Deze deadline helpt de Gemeente Utrechtom een ordelijke en efficiënte verwerking te garanderen van de subsidieaanvraag. Daarnaast is dit van belang voor het strategisch plannen van budgetten en middelen voor de toekenning van subsidies. Tot slot stimuleert de duidelijke aanvraagtermijn eerlijke en gelijke kansen voor alle geïntresseerde aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de Gemeente Utrecht.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Er zijn talloze voordelen verbonden aan groene daken. Het eerste gunstige aspect van een sedumdaken is hun vermogen om water vast te houden, waardoor overstromingen voorkomen kunnen worden en het riool ontlast wordt. Daaarnaast leveren groene daken een bijdrage aan de temperatuurregulatie, wat resulteert in een aangename koelte in de zomer en meer warmte in de winter.

Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Groene daken zorgen voor meer groen in de leefomgeving, wat een positief effect heeft op de menselijke gezondheid.

Groene daken zijn een bron van nectar en andere voedingsstoffen voor insecten, zoals bijen en vlinders. En er zijn nog meer voordelen! Kortom, sedumdaken zijn dus een verstandige keuze!

Over Utrecht

Utrecht is een mooie woonplaats en telt ongeveer 316693 inwoners. De gemeente Utrecht wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van

Naast Utrecht zijn ook De Meern, Haarzuilens, Vleuten onderdeel van de gemeente Utrecht.

Heeft u behoefte aan extra informatie betreffende onze groendaksystemen of de mogelijkheden voor uw eigen groendak inUtrecht? We nemen graag contact met u op!

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor de subsidie of bent u benieuwd naar het resterende subsidiebudget? Contact ons voor een kostenloze subsidiecheck! We nemen zo snel mogelijk contact met u op om u te helpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Utrecht?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Utrecht? Onze groendakadviseurs staan voor u klaar. U kunt ons bereiken per e-mail of telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie