Stel ons uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Natuurdaken

Natuurdaken is wéér een andere benaming voor daken waarop begroeiing ligt. Hoewel er op natuurdaken ook sedum kan liggen, is de insteek van deze soort dakbedekking net even anders. Natuurdaken hebben het doel om de lokale natuur en biodiversiteit te versterken. Dit kan al door alleen sedum te plaatsen, maar vaak worden natuurdaken ook nog aangevuld met bloeiende kruiden, grassen, andere planten of zelfs zand en schelpen. Zo kunnen er veel verschillende soorten gedeien op het dak en trekt het dak ook veel variatie aan insecten en andere organismen aan.

Voordelen natuurdaken

Het grootste voordeel van natuurdaken is dat ze natuur terugbrengen naar de bebouwde omgeving en zo mooie kansen bieden voor het creeëren van nieuwe natuur. Ook gaan ze, net als sedumdaken, opwarming van het bebouwd gebied tegen, vangen ze regenwater op en dragen ze bij aan de gezondheid en kwaliteit van leven. Een natuurdak plaatsen is een vorm van natuurinclusief bouwen. Het belangrijkste doel is dat de bestaande natuur in de omgeving wordt versterkt of verrijkt door het natuurdak.

Voordelen sedumdaken

Het grootste verschil tussen natuurdaken en sedumdaken, is dat natuurdaken zijn belegd met een grotere variateit aan planten. Sedumdaken bestaan hoofdzakelijk uit sedumplantjes, terwijl een natuurdak ook andere soorten kan bevatten. Een sedumdak heeft daardoor een hogere waterbergende capaciteit, heeft minder onderhoud nodig en is goedkoper om aan te leggen. Sedums zijn namelijk verruit de meest efficiente en onderhoudsarme plantjes die men op een dak kan leggen.

Voor de mooiste sedumdaken gaat u naar NatureGreen!

Voor het aanleggen van natuurdaken, kunt u het beste terecht bij een tuinman. Het kan dat u daar te maken krijgt met lange wachttijden en hoge kosten. Voor een sedumdak kunt u echter meteen terecht bij NatureGreen. Onze daken kunt u gemakkelijk zelf aanleggen waardoor u niet hoeft te wachten, en de kosten zijn ook een stuk lager. Kies daarom voor een duurzaam sedumdak van NatureGreen!

Bekijk onze producten

Vragen over een tuindak?

Sedummatten op uw dak? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 004 1774

Groen dak adviseur

Geert