Doe de subsidiecheck 

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Subsidie Groendak gemeente Bergen

Bent u aan het nadenken om een sedumdak te laten plaatsen op uw woonhuis, uitbouw, garage of bedrijfspand? En bent u benieuwd of u toevallig ook in aanmerking komt voor subsidie in Bergen, Noord-Holland? Bij zowel de aanschaf van een groendak, als de mogelijkheid voor subsidie willen wij u graag helpen en voorzien van passend advies.

De gemeente Bergen geeft subsidie t.b.v. duurzame maatregelen, oftewel, er wordt subsidie verstrekt voor diegenen die bijdragen aan het verduurzamen van de gemeente. Groene daken zijn daar onderdeel van. U maakt dus kans op subsidie als u een groendak laat plaatsen. De gemeente Bergen dekt 20% van de kosten, met een maximum van €850,-, per m2. U zult echter wel aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Deze voorwaarden zijn terug te vinden op de subsidiepagina van de gemeente Bergen.

Ongetwijfeld heeft u vragen over bijvoorbeeld de subsidie, is deze daadwerkelijk nog beschikbaar? En welk groendaksysteem past bij uw woonsituatie in de gemeente Bergen? Komt u daarmee in aanmerking voor subsidie?

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Ga voor groen met een sedumdak

Gaat u voor groen met een sedumdak? Een goede keuze naar ons idee. En dat is niet zomaar. Een groendak kent vele voordelen en het onze missie om de Nederlandse daken groen te krijgen. Groene daken zijn namelijk zowel goed voor de natuur, als voor onszelf. Laten we beginnen bij onszelf. Een sedumdak zorgt bij u voor:

  • Een verhoogde waarde van uw woning;
  • Verkoeling in de zomer en wat extra warmte in de winter;
  • Geluiddemping in drukke gebieden;
  • Een verhoogd rendement van 5 – 20% van uw zonnepanelen.

Naast deze persoonlijke voordelen biedt een groendak ook nog eens voordelen voor het klimaat. Laten we beginnen bij uw stad. Een sedumdak vangt regenwater op, regenwater dat anders in de riolering terecht zou komen. Dit regenwater wordt vervolgens weer teruggegeven aan de lucht door verdamping. Met de toenemende extreme weersomstandigheden zijn veel gemeenten hier heer blij mee. Dit is de voornaamste reden dat gemeenten subsidie geven op een sedumdak. Daarnaast filtert een groendak de lucht, omdat het fijnstof uit de lucht haalt. Tot slot levert u ook nog een bijdrage aan de biodiversiteit in de stad. En dat is goed voor mens en natuur!

Bent u benieuwd naar een sedumdak op uw woning of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op.

Subsidie Gemeente Bergen Groendak

Bergen is een dorp en gemeente in de provincie Noord-Holland en telt een kleine 30.000 inwoners. De gemeente Bergen is een populaire toeristische bestemming, omdat het aan de kust is gelegen. Ze wordt omringd door kleinere kustplaatsen, zoals Bergen aan Zee, Aagtdorp, Egmond aan Zee en Schoorl. De gemeente wil, net als diverse nabijgelegen gemeenten, graag bijdragen aan het verduurzamen van de gemeente. Het subsidiëren van groene daken is hier onderdeel van. De gemeente Alkmaar en Heiloo gingen de gemeente Bergen daarin bijvoorbeeld al voor. Ook provincies zoals Zeeland beschikken over een subsidiepot.

 

Bekijk onze producten Contact

Recente projecten

Vragen over uw situatie in Bergen?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak en woont u in Bergen? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert