Doe de subsidiecheck 

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Subsidie Groendak Hoeksche Waard

Een sedumdak laat u plaatsen als u uw steentje wilt bijdragen aan de zorg voor de natuur. Die kan op uw woonhuis komen te liggen, maar bijvoorbeeld ook op uw schuur, overkapping of zelfs uw bedrijf. En wist u dat u in de gemeente Hoeksche Waard in aanmerking kunt komen voor subsidie voor een groendak? Wij adviseren en helpen u graag bij de aanschaf van een groendak in de Hoeksche Waard en bij het ontdekken van de mogelijkheden voor subsidie daarvoor.

Jaarlijks stelt de gemeente Hoeksche Waard €200.000, – beschikbaar aan subsidie voor het nemen van klimaat adaptieve maatregelen. Dat betekent dat er subsidie beschikbaar is voor diegenen die mee willen helpen de gemeente Hoeksche Waard groener en beter bestand tegen extreem weer te willen maken. Een sedumdak valt daaronder. Om kans te maken op subsidie dient u echter wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze vindt u op de subsidiepagina van de gemeente Hoeksche Waard.

U heeft ongetwijfeld vragen over de subsidie, over wat de mogelijkheden zijn voor een groendaksysteem bij u in de Hoeksche Waard. En hoe kunt u ervoor zorgen dat ook u subsidie krijgt hiervoor? Allemaal terechte en logische vragen.

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Niet een grijs, maar een groendak

Een sedumdak laat uw dak mooi groen kleuren en daar zijn we blij mee! Het is onze missie om de Nederlandse daken groen te krijgen. Dat heeft meerdere redenen:

  • Wateropslag: een groendak slaat water op dat anders in de riolering terecht zou komen. Het voorkomt dus wateroverlast. Het water dat wordt opgeslagen wordt vervolgens, als de zon weer tevoorschijn komt, teruggegeven aan de lucht door verdamping;
  • Schonere lucht: een sedumdak neemt fijnstof op, wat de lucht verschoont;
  • Biodiversiteit: groene daken zijn een prettige plaats voor kleine beestjes. Denk aan bijvoorbeeld bijen en vlinders die graag op uw dak komen verblijven. Dit is hard nodig, want door wereldwijde ontbossing en verstedelijking worden diverse soorten bedreigd.

Dit zijn drie milieubewuste en duurzame redenen om een groendak te laten plaatsen. Maar daar blijft het niet bij. Ook voor u persoonlijk levert het voordelen op. Een sedumdak verhoogt namelijk de waarde van uw woning, dempt geluiden in drukke gebieden en werkt temperatuur verlagend. En wist u dat een groendak in combinatie met zonnepanelen zeer interessant is. Doordat het sedumdak voor een koelere omgeving op uw dak zorgt, stijgt het rendement van uw zonnepanelen met 5 tot wel 20%!

Bent u nieuwsgierig geworden naar een sedumdak in uw situatie? Stel ons uw vragen.

Subsidie Gemeente Hoeksche Waard Groendak

De gemeente Hoeksche Waard is een nieuwe gemeente in de provincie Zuid-Holland en ontstond per 1 januari 2019 na een gemeentelijke herindeling. De gemeente omvat naast het eiland Hoeksche Waard ook het eiland Tiengemeten en bestaat daarnaast uit meerdere dorpen zoals ‘s Gravendeel, Goudswaard, Klaaswaal, Maasdam, Mijnsheerenland, Mookhoek, Nieuw Beijerland, Numansdorp, Oud Beijerland, Piershil, Puttershoek, Strijen, Westmaas en Heinenoord.  De gemeente telt bijna 90.000 inwoners. De gemeente Hoeksche Waard wil zich goed voorbereiden op de klimaatveranderingen die plaatsvinden. We krijgen steeds vaker te maken met extreem weer en de gemeente wil haar omgeving daar zo goed mogelijk op inrichten. Groene daken zijn onderdeel van wat ze ‘klimaat adaptatie’ noemen en worden gestimuleerd door er subsidie voor beschikbaar te stellen. De nabijgelegen gemeenten van Rotterdam en Den Haag gingen de gemeente Hoeksche Waard hierin al voor.

Bekijk onze producten Contact

Recente projecten

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in de Hoeksche Waard?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in de Hoeksche Waard? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert