Doe de subsidiecheck 

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Subsidie Sedumdak gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Bent u een sedumdak op uw woning of bedrijfspand aan het overwegen? Of misschien op uw garage of dakkapel? Wist u dat u in aanmerking kan komen voor subsidie hiervoor? Wij staan u graag bij in zowel de aanschaf van een groendak, als bij het uitzoeken van de mogelijkheden voor subsidie in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Laten we beginnen met goed nieuws, de gemeente Bodengraven-Reeuwijk geeft subsidie op groene daken. De gemeente biedt u maximaal €500,- aan subsidie aan voor deze klimaat adaptieve maatregel. Er zitten wel enkele voorwaarden verbonden aan deze subsidie. Zo moet het om minimaal 5 m2 gaan en om maximaal 20 m2 en moet de minimale wateropslagcapaciteit 25 liter per m2 zijn. De gemeente heeft bijvoorbeeld bepaalde gebieden aangewezen waarbinnen men in aanmerking kan komen voor subsidie. U vindt de voorwaarden en de kaart waarop deze gebieden staan aangegeven op de subsidiepagina van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Nu heeft u ongetwijfeld nog vragen, over de subsidie zelf of misschien over welk groendaksysteem het beste bij uw woonsituatie in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk past. Logisch, en we helpen u daar graag bij.

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Grijs maakt plaats voor groen met een sedumdak

Laat uw grijze dak vervangen door een groendak. Steeds meer mensen kiezen voor een sedumdak en daar zijn we blij mee. Het is onze missie om de Nederlandse daken groen te krijgen. En dat is met een reden. Groene daken zijn namelijk goed voor het klimaat en goed de mens. Laten we beginnen bij het feit dat een groendak uiterst functioneel is in het tegengaan van wateroverlast. Het vangt namelijk regenwater op dat anders in de riolering terecht zou komen en geeft dit door middel van verdamping weer terug aan de lucht. Dit is de belangrijkste reden dat gemeenten subsidie geven op een sedumdak. Een voorwaarde om subsidie te verstrekken is dan ook vaak de wateropslag capaciteit.

Daar blijft het echter niet bij. Een groendak biedt ook voordelen als:

  • Een bijdrage aan de biodiversiteit, wat goed is voor mens en dier;
  • Opname van fijnstof, waardoor de lucht schoner wordt;
  • Extra verkoeling in de zomer en een extra warmte in de winter;
  • Geluiddemping in drukke gebieden;
  • Verhoging van het rendement van uw zonnepanelen.

Benieuwd naar een sedumdak in uw situatie? U kunt bij ons terecht met uw vragen.

Subsidie Gemeente Bodegraven-Reeuwijk Groendak

Na een fusie in 2011 van de gemeente Bodegraven en de gemeente Reeuwijk, is de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ontstaan. De gemeente telt ruim 35.500 inwoners met bijna 13.000 woningen. Genoeg daken om groen te kleuren! En gemeente stimuleert dit, omdat zij graag wil bijdragen aan klimaat adaptieve maatregelen die mensen willen treffen. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk bestaat uit Bodegraven, Driebruggen, Hogebrug, De Meije, Nieuwerbrug, Reeuwijk-Brug, Reeuwijk-Dorp, Sluipwijk, Tempel en Waarder. In haar omgeving is de gemeente Bodegraven-Reeuwijk niet de enige die subsidie beschikbaar stelt voor de aanleg van groene daken. De gemeenten Alphen aan den Rijn, Woerden, Oudewater en Leiden staan ook op de lijst van gemeenten die hier subsidie voor aanbieden.

Bekijk onze producten Contact

Recente projecten

Vragen over de mogelijkheden van een sedumdak in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk? 

Overweegt u de aanschaf van een groendak in Bodegraven-Reeuwijk? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert