Doe de subsidiecheck 

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Subsidie Groendak gemeente Gemert Bakel

Overweegt u de aanleg van een sedumdak op uw woonhuis, schuur, uitbouw, overkapping, veranda, garage, dakkapel of bedrijfspand? Wist u dat u ook in aanmerking kunt komen voor subsidie? We staan voor u klaar om u te helpen en adviseren bij de aanschaf van en mogelijke subsidie voor een groendak in Gemert-Bakel.

Er is subsidie op groene daken! Dat is goed nieuws en dat goede nieuws is er voor de inwoners van de gemeente Gemert-Bakel. De gemeente noemt het een stimuleringsbijdrage en deze is er voor daken van 15 m2 tot 400 m2. U moet daarvoor echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn terug te vinden op de subsidiepagina van de gemeente Gemert-Bakel.

We kunnen het ons goed voorstellen dat u nog met vragen zit. Misschien wat betreft de subsidie, maar mogelijk ook over welk groendaksysteem het beste bij u past. En komt u met dit groendaksysteem dan ook in aanmerking voor subsidie?

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Maak uw dak groen

U kunt uw grijze dak vervangen door een sedumdak. Dat kleurt mooi groen en geeft een natuurlijke look op het dak van uw huis, garage of bedrijfspand. Maar dat niet alleen. Een groendak is een duurzame oplossing voor de steeds extremere weersomstandigheden waar we mee te maken hebben. Er is een toename van hevige neerslag en dat overbelast al snel de riolering. Een sedumdak helpt dit voorkomen. Voor de gemeente Gemert-Bakel is dit dan ook de voornaamste dat ze subsidie geven op een sedumdak. Maar een groendak biedt nog meer voordelen. Het zuivert bijvoorbeeld de lucht. Fijnstof en CO2 worden omgezet in zuurstof en u draagt met een sedumdak bij aan meer biodiversiteit in uw omgeving.

U gaat er persoonlijk ook op vooruit bij het aanleggen van een groendak. Het isoleert namelijk uw huis beter, waardoor het in de zomer koeler is en in de winter de warmte beter wordt vastgehouden. Ook dempt het geluiden in drukkere gebieden. Daarbij is de combinatie met zonnepanelen erg interessant. Combineert u een sedumdak met zonnepanelen dan stijgt het rendement met 5 tot 20%! Dat komt door de koelere omgeving rondom de panelen die het rendement doen toenemen.

Bent u nieuwsgierig naar een sedumdak in uw situatie? Stel ons uw vragen

Subsidie op een groendak in de gemeente Gemert-Bakel

Gelegen in de provincie Noord-Brabant, telt de gemeente Gemert-Bakel een kleine 31.000 inwoners verdeelt over een oppervlakte van 123,6 km2. De gemeente bestaat uit de dorpskernen Bakel, Gemert, Handel, Milheeze, De Mortel, De Rips en Elsendorp. De gemeente Gemert-Bakel richt haar openbare ruimte steeds klimaatbestendiger in en wil haar inwoners daarin betrekken. Dit doet de gemeente onder andere door een stimuleringsbijdrage beschikbaar te stellen voor groene daken. Nabijgelegen gemeenten zoals Deurne, Helmond, Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Asten gingen de gemeente Gemert-Bakel hierin al voor.

Bekijk onze producten Contact

Recente projecten

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Gemert Bakel?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Gemert Bakel? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert